HTML

Gőg és Demagóg fia vagyok én

Politikai gondolkodás a józan ész határain belül.

Friss topikok

Címkék

alapjövedelem (1) ALDE (1) Ali AlNimr (1) amnesty international (1) Amnesty Jugend (1) antiszemita (1) Assad (1) Baloldali összefogás (1) bal oldal (1) BCE (1) belpolitika (3) Belügyminisztérium (1) bevándorlás (4) BKK (1) BM (1) BP1 (1) Brüsszel (1) Budapest (3) Budapesti Corvinus Egyetem (1) Budapest Taxi (1) civil szervezet (1) Civil Zrt. (1) Corvinus (1) Csák Máté (1) deviza hitel (1) diszkrimináció (2) DK (1) Dk (1) dothraki (1) efukt (1) Egalitarianizmus (2) egyenlőség (2) Egyetem (2) Egymillióan a magyar sajtószabadságért (4) Együtt (3) eksztázis élmény (1) emberi jogok (2) EMS (4) érdekképviselet (2) Erdogan (1) Erdő Péter (1) értékbirodalom (1) etika (4) EU (2) Európai Parlament (1) exkrementum (1) fasizmus (1) Fekete-Győr András (1) felsőoktatás (1) fesztivál (1) Fidesz (4) fidesznyik (1) Fodor Gábor (2) Francis Fukuyama (1) Frank Underwood (1) FreeNimr (1) gazdaságpolitika (1) get to da choppaaaa (1) gőg és demagóg fia vagyok én (17) góg és demagóg fia vagyok én (17) gondolatszabadság (1) gulyás kommunizmus (1) GYED (1) gyermekjogok (1) GYES (1) Gyurcsány Ferenc (1) hadügyminisztérium (1) Hallgatói Önkormányzat (2) határzár (1) Hiénák (1) HÖK (2) hök (1) homofób (1) Horvátország (1) House of cards (2) HuF/CHF (1) HuF/Euro (1) hukou (1) I. Ferenc pápa (1) infants on board (2) internet adó (1) ISIS (1) Jobbik (3) jobb oldal (1) Juhász Péter (3) kapitalizmus (1) Katolicizmus (1) KDNP (1) kettősmérce (4) kirekesztés (2) kisebbség (1) Kövér László (1) Krím (1) Küldöttgyűlés (1) külpolitika (3) Lázár János (1) liberalizmus (3) LMP (2) Magyar politika (7) Magyar Postagalamb szövetség (1) másként gondolkodás (4) MÁV (1) média (2) melegek (2) menekültek (3) migránsok (3) Milla (2) MLP (3) Momentum (1) Momentum Mozgalom (1) MSZP (2) Murvai Krisztina (1) neo-liberális institucionalizmus (1) Nézd (1) nyugat (2) o.z.o.r.a (2) O.Z.O.R.A. (2) oligarchák (2) oligarchia (2) ömlesztett sajt (1) önkormányzat (1) Orbán (1) Orbán Viktor (2) őrző védő (1) panem et circenses (1) Párt politika (4) piacgazdaság (1) pintér sándor (1) PM (2) politika (15) Politikai manipuláció (2) Politikai paletta (4) pozitív diszkrimináció (1) puccs (1) puruttya (1) Putyin (1) rablógazdaság (2) Rákosi (1) Ranko Ostojic (1) rasszista (1) Recep Tayyip Erdoğan (1) Samuel P. Huntington (1) Schengen (1) Semjén Zsolt (1) SheikhNimr (1) szabadság (1) szegregáció (1) székesfehérvár (1) Szenátus (1) szírek (2) szíria (1) szólásszabadság (1) szolidaritás (3) Taxisok (1) Telekocsi (1) terrorizmus (4) testvériség (1) Tóbiás József (1) Törökország (1) tüntetés (1) Uber (1) választások (1) Választás 2018 (1) Vallás (2) Valton sec (1) Van remény (1) Vargha Tamás (1) vatikán (1) védelmi pénz (1) véleményszabadság (3) véleményterror (3) világ politka (4) vizitdíj (2) VOLÁN (1) Vona Gábor (1) vörös csillag (1) what does the fox say? (1) zsidók (1) ki van itt? (1) Címkefelhő

"Ha Rómába menekülsz viselkedj úgy mint a rómaiak… 

2015.09.08. 16:31 gőgésdemagógfiavagyokén

A vízcsapból is a menekült kérdés folyik. Egy sört sem lehet már úgy meginni, hogy a téma ne jönne szóba. Ez nem feltétlenül baj, sőt üdvözölendő egy olyan orszában, ahol a lakosság egyre inkább apolitikussá válik, a rendszerváltás óta semmi érdemlegeset felmutatni nem tudó magyar politikai élet miatt. Azonban egy-egy ilyen beszélgetésbe becsatlakozva, az ember okvetlenül is felfigyel arra a zűrzavarra ami a témáról fejekben uralkodik. A beszélgetések, viták során hallottam már igen komoly blődségeket is (“a szírek zöme keresztény”), ezért is határoztam el, hogy összeszedem a saját gondolataimat. Ha másnak nem, magamnak.

Ha én egyszer menekült lennék… már hallom is, hogy nem tudhatom, hiszen nem vagyok a helyzetükben. Ez tény, azonban, ha az ember Rómába megy akkor viselkedjen úgy mint a rómaiak. Megdöbbenve olvasom a híreket. A menekültek miatt leáll a forgalom az M1-esen a majd az M5-ösön, egy IC majdnem elgázol egy csapat menekültet mert azok épp a sineken botorkálnak és az ablakon keresztül másznak be egy vonatba. Ha én ilyet tennék súlyosan megbüntetnének a hatóságok. Hozzáteszem joggal. Én megértem, hogy okkal jöttek el ezek az emberek Szíriából, de azt nem, hogy a fogadó vagy tranzit országok alapvető szabályait miért képtelenek betartani. Egyszerűen nem mindenre magyarázat, a “de ők szegény menekültek”. Nem bénulhat meg egy ország, azért, mert menekültek érkeztek. Egyszer volt alkalmam bejutni a szikhek legszentebb templomába és meg se fordult a fejemben, hogy ne vegyek fel szikh fejfedőt.

Ha menekült lennék, pláne ha szegény is, összetenném a két kezemet, ha nekem, a családomnak, a földieimnek kialakítanának tranzit zónákat, ahol az alapvető emberi szükségleteimet ki tudom elégíteni. (étkezés, alvás, higiéniai szükségletek) Terjed az interneten egy videó amint egy vasútállomáson a rendőri erők által kiosztott palackozott vizet a szegény menekültek a vonatok közé rúgják és eldobálják az ételt amit kapnak. Hogy is van ez? A víz érték, az élelem érték. Kivált ha ennyi az éhes száj.

Az éhes szájakról európaiként…

Az Európai Unió gazdasága 2008-óta meglehetősen gördülékeny, csak sajnos a gravitációs erőknek megfelelően egy dombról gördül lefelé. A ciprusi, majd a görög válság rámutatott azokra a komoly gazdaságipolitikai és szabályozási hiányosságokra és susmusokra (statisztika hamisítások) melyek eszkalálódva könnyen megroppanthatják az EU-t. Egy olyan Európai Unió, mely jelenleg a saját egzisztenciális problémáival küzd, egyszerűen alkalmatlan arra a feladatra, amibe a világpolitika és sajátos értékrendje kvázi belekényszeríti. Egyszerűen képtelenség ennyi menekültet befogadni, ellátni, de leginkább integrálni. (erről bővebben lentebb). Nem kell valakinek menekültnek lennie, ahhoz, hogy éhes legyen. Csak Magyarországon 1 millió 478 ezer ember élt a létminimum alatt 2014-ben a KSH adatai szerint. Mégsem volt tele a Facebook hírfolyam ilyen szlogenekkel, hogy segítsük a szegény magyar éhezőket. Miért negligáljuk a saját almunk kölykeit és miért kepesztünk, mi civilek, hogy a szegény menekülteknek legyen valami a gyomrukban. Nem értem, hogy miért él a magyar állampolgárok agyában még mindig a 2. Világháborús bűntudat. Hogy, hogy lehet a menekültek transzportálását és táborba szállítását Auschwitzthoz hasonlítani. Apropó anyagiak. Ki is robbantotta ki az egész iraki és az onnan tovább gyűrűző szíriai válságot? Egy George Bush nevű tag és pajtása egy Dick Cheney nevű alak. Az inkompetencia és a mohóság gyermekei. Épp csak egy óceán választja el őket a Közel-Kelettől ezért kire másra mint EU-ra hárul az általuk teremtett torzszülemény az ISIS okozta menekültek áradatának koordinálása, mely nem kevés idő, pénz, és energia.

A menekültek és a jövő európai társadalma

Volt szerencsém foglalkozni menekültekkel. Három hónapot dolgoztam Indiában egy tibeti menekülteket segítő Non-profit szervezetnél, mely során volt alkalmam első és másod generációs menekültekkel egyaránt foglalkozni. A szomorú következtetés amit levontam a következő: Az első generációs menekültek a befogadó országba való integrálódásra alkalmatlanok, kiváltképpen igaz ez, ha kulturális eltérés is fennáll, mint ahogy az nincs másként Európa és a Közel-Kelet között sem. A másod generáció, a már a fogadó országban születettek, akik leszármazottai a fent említett csoportnak, pedig valahol félúton, két szék között a padlón találják magukat. Franciaországban egy algír még mindig csak egy “koszos arab” hiába beszél, gondolkodik és akár érez franciául. Algériában viszont már csak egy európai infidel. Egy tibeti nem közösködik egy indiaival, pedig még egy önálló várost is kaptak. Apropó önálló város. Az integráció legnagyobb fonákja. Látogasson el valaki egy nyugat-európai országba és keresse fel a nagyvárosokat. Berlin, Párizs, London az új Ankara, Algír és Iszlámábád, München hamarosan Damaszkusz. Ezen nagyvárosok bevándorló lakossága összetart és összezár. Egy helyen telepednek le, ezáltal nem vegyülnek a helyi lakossággal, így megtartják kultúrájukat, nyelvüket, szokásaikat és idővel ők maguk is elvetik az integráció gondolatát. Ez vezet az olyan tüntetésekhez, mint amilyen például Lutonban is volt, amikor is a muszlim lakosság kivonult az utcára és a szólásszabadság nevében azt skandálták, hogy “UK go to hell” (Pokolba az Egyesült Királysággal). Kérdem én miért élnek még mindig ott?

Szolidaritás, politika és biztonság

Az Aljazeera szerint – de azóta már több nyugati sőt magyar(!) medium szerint is (bár az Egymillióan a magyar sajtószabadságért nevű szólásszabadságot tipró szervezet nem lehet mérvadó) – megbuktunk szolidaritásból. A szerint az Aljazeera szerint melyet a világ leggazdagabb országai, a szintén muszlim Katar és Szaud-Arábia üzemeltet. Melyek majdnem, hogy tőszomszédságban vannak Szíriával. Hol van a muzulmán szolidaritás a saját hittársaikkal szemben? (Tudom, tudom Törökország befogadott 2 millió menekültet...tegyük hozzá, egy szekuláris állam) Megbuktunk. Miért? Mit kellett volna még tennünk? Ha valaki olvassa ezt kérem kommentben magyarázza el, hogy miért. Lopva teszem hozzá, hogy az ISIS tegnap büszkén jelentette be hogy 4000 ügynököt sikerült Nyugat – Európába jutattnia a menekülhullámmal. Ha végig gondoljuk ez nem is lehetett komoly nehézség, tekintve hogy a menekültek zöme elégette, elhagyta az útlevelét, hogy ne lehessen beazonosítani, a regisztrációért viszont nem lelkesednek túlzottan.

Hazai viszonylatban ez az egész megint nem szól másról, mint politikai helyezkedésekről, melyben az egyik oldal (Fidesz) a középre törekvő Jobbik retorikáját ellopva próbálja visszacsalni a Jobbikhoz átpártolt szavazóit, valamint a magát baloldalinak nevező (a magyar bal és job oldal megér egy külön bejegyzést) pártok, egyesületek, személyek – nem akarok ujjal mutogatni khm Juhász Péter – Oops, pedig az emberek tudatlanságát kihasználva próbál uszítani. Uszításban jók vagyunk mi magyarok, csak sajnos az esetek zömében egymás ellen vagyunk uszítva, a konszenzust alapjaiban elvetve. Mert egy libsi egy bugris jobbikossal vagy egy fidesznyikkel nem érthet egyet és pont. Ezt törvény írja elő.

Legjobb eset a média politikai manipulációjára az alábbi kép, mely úgy indult, mint rendőri túlkapást bemutató, leleplező felvétel és úgy zárult, mint egy önmagát és családját (terhes feleségét) a sínekre dobó szír férfi akinek "elege lett"

 

Szólj hozzá!

Címkék: politika bevándorlás terrorizmus szolidaritás menekültek Jobbik Fidesz Orbán Egymillióan a magyar sajtószabadságért ISIS EMS Juhász Péter migránsok szírek gőg és demagóg fia vagyok én góg és demagóg fia vagyok én

A bejegyzés trackback címe:

https://gogesdemagog.blog.hu/api/trackback/id/tr137770506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása