HTML

Gőg és Demagóg fia vagyok én

Politikai gondolkodás a józan ész határain belül.

Friss topikok

Címkék

alapjövedelem (1) ALDE (1) Ali AlNimr (1) amnesty international (1) Amnesty Jugend (1) antiszemita (1) Assad (1) Baloldali összefogás (1) bal oldal (1) BCE (1) belpolitika (3) Belügyminisztérium (1) bevándorlás (4) BKK (1) BM (1) BP1 (1) Brüsszel (1) Budapest (3) Budapesti Corvinus Egyetem (1) Budapest Taxi (1) civil szervezet (1) Civil Zrt. (1) Corvinus (1) Csák Máté (1) deviza hitel (1) diszkrimináció (2) Dk (1) DK (1) dothraki (1) efukt (1) Egalitarianizmus (2) egyenlőség (2) Egyetem (2) Egymillióan a magyar sajtószabadságért (4) Együtt (3) eksztázis élmény (1) emberi jogok (2) EMS (4) érdekképviselet (2) Erdogan (1) Erdő Péter (1) értékbirodalom (1) etika (4) EU (2) Európai Parlament (1) exkrementum (1) fasizmus (1) Fekete-Győr András (1) felsőoktatás (1) fesztivál (1) Fidesz (4) fidesznyik (1) Fodor Gábor (2) Francis Fukuyama (1) Frank Underwood (1) FreeNimr (1) gazdaságpolitika (1) get to da choppaaaa (1) gőg és demagóg fia vagyok én (17) góg és demagóg fia vagyok én (17) gondolatszabadság (1) gulyás kommunizmus (1) GYED (1) gyermekjogok (1) GYES (1) Gyurcsány Ferenc (1) hadügyminisztérium (1) Hallgatói Önkormányzat (2) határzár (1) Hiénák (1) hök (1) HÖK (2) homofób (1) Horvátország (1) House of cards (2) HuF/CHF (1) HuF/Euro (1) hukou (1) I. Ferenc pápa (1) infants on board (2) internet adó (1) ISIS (1) Jobbik (3) jobb oldal (1) Juhász Péter (3) kapitalizmus (1) Katolicizmus (1) KDNP (1) kettősmérce (4) kirekesztés (2) kisebbség (1) Kövér László (1) Krím (1) Küldöttgyűlés (1) külpolitika (3) Lázár János (1) liberalizmus (3) LMP (2) Magyar politika (7) Magyar Postagalamb szövetség (1) másként gondolkodás (4) MÁV (1) média (2) melegek (2) menekültek (3) migránsok (3) Milla (2) MLP (3) Momentum (1) Momentum Mozgalom (1) MSZP (2) Murvai Krisztina (1) neo-liberális institucionalizmus (1) Nézd (1) nyugat (2) o.z.o.r.a (2) O.Z.O.R.A. (2) oligarchák (2) oligarchia (2) ömlesztett sajt (1) önkormányzat (1) Orbán (1) Orbán Viktor (2) őrző védő (1) panem et circenses (1) Párt politika (4) piacgazdaság (1) pintér sándor (1) PM (2) politika (15) Politikai manipuláció (2) Politikai paletta (4) pozitív diszkrimináció (1) puccs (1) puruttya (1) Putyin (1) rablógazdaság (2) Rákosi (1) Ranko Ostojic (1) rasszista (1) Recep Tayyip Erdoğan (1) Samuel P. Huntington (1) Schengen (1) Semjén Zsolt (1) SheikhNimr (1) szabadság (1) szegregáció (1) székesfehérvár (1) Szenátus (1) szírek (2) szíria (1) szólásszabadság (1) szolidaritás (3) Taxisok (1) Telekocsi (1) terrorizmus (4) testvériség (1) Tóbiás József (1) Törökország (1) tüntetés (1) Uber (1) választások (1) Választás 2018 (1) Vallás (2) Valton sec (1) Van remény (1) Vargha Tamás (1) vatikán (1) védelmi pénz (1) véleményszabadság (3) véleményterror (3) világ politka (4) vizitdíj (2) VOLÁN (1) Vona Gábor (1) vörös csillag (1) what does the fox say? (1) zsidók (1) ki van itt? (1) Címkefelhő

Barátod és exkrementumod a medve sajt

2016.08.21. 21:12 gőgésdemagógfiavagyokén

pedo-bear_sajt.jpg

Adj fiatal 20-on évesek kezébe egy felsőoktatási programot, és medvesajtot tömködnek egymás végbelébe. Ha igazán ügyes vagy hetet. Itt tart ma Magyarország. Itt tart a felsőoktatás. Még egy olyan elit egyetem is, mint a Budapesti Corvinus Egyetem. Eljutottunk erre a pontra. Nem tudom, hogy van-e még ennél is lejjebb, esetleg a hazai gólyatáborok olyanná válnak majd idővel, mint egy Dothraki esküvő, ami unalmasnak számít, ha nem hal meg legalább 3 ember”. A gólyatábor az új Puruttya meg az efukt.

Sokakkal vitatkozok igen gyakran, akik a hazai felsőoktatást szidják. Folyton próbálom védeni, hogy sok nyugati országgal szemben, itthon a képzések szinte kivétel nélkül ingyenesek, hogy az USA-ban a népesség 5%-ának van diplomája, ez itthon 2013-ban 19 % volt. Hogy az Egyesült Államokban, csak egy kiváltságos réteg kerülhet be egyáltalán az egyetemekre itthon pedig bárki, aki veszi a fáradtságot és két tantárgyból normálisan leérettségizik.

A barátnőm folyton azon mereng, bárcsak egy olyan országba születhetett volna, ahol van kultúrája a felsőoktatásnak. Rengetegszer átbeszéltük, hogy az élet valójában nem olyan kint sem, mint egy Orange County részben, azonban a mai híreket követően megértettem mire gondol. Általános iskolás korod óta stresszelsz, hogy felvegyenek egy jó gimibe, majd egész gimi alatt azon kattogsz, bekerülsz-e egyetemre. Különórákat veszel, nyelveket tanulsz, faktra jársz, készülsz az érettségire, hogy aztán amikor felvettek az egyetemre, ahová a társadalmi nyomásoktól terhelt életutad vezet, mackósajtot helyezzenek fel neked. Ez baszd meg maga az eksztázis élmény! 25 gramm ömlesztett sajttal a seggében mindenki úgy érezheti, igen, megérkeztem. Én ezért tanultam 12 évig. A szülő boldog, egy könnycsepp csordul ki a szeméből és ereszkedik alá az áll irányába. Ezért megérte fizetni a magánórákat.

the_soul_should_always_stand_ajar_ready_to_welcome_the_ecstatic_experience_-emily_dickinson-673474.jpg

Ma felvetettem, hogy az általunk szervezett gólyatábor akár alkoholmentes is lehetne. Elvégre ott az egész év, a csütörtöki egyetemi partik, a péntek, szombat esték, sőt egy átlagos óralátogatást követően az ember azt a következtetést is levonja, hogy „a mindennapok” arra, hogy Dankó Pistától és tengerész szeszesitaltól, a saját orrunk hegyét bámulva dobjuk ki a taccsot valamelyik 4-6-os megállóban, miért ne lehetne kivétel a Gólyatábor? Miért nem tényleg arról szól ez az egész, hogy a hallgatók megismerjék egymást? Miért nincsenek workshopok,?programok, amik tényleg összehoznak. Értem én, hogy egy bizonyos véralkohol ezrelék fölött könnyebben megy az ismerkedés, de ez lenne az egyetlen módja ennek? Azt a választ kaptam rá, hogy a tivornya nélküli gólyatábor az „kb olyan mint fasz nélkül baszni”.

Az elmúlt években többször bebizonyosodott, hogy a magyarországi Hallgatói Önkormányzatok diszfunkcióval és irgalmatlan mértékű mentális deficittel küszködnek. Ez nálunk sincs másképp. Trendi lett az ostobaság, és szellemileg lefelé nivellálunk.

Kezdek logikát látni a kínai hukou rendszerben, ami kvótát állít a városi és a vidéki lakosság számára a felsőoktatási intézményekbe való bejutást illetően, de ugyanígy az egyesült államokbeli gondolkodásban is, avagy a tegyük annyira megfizethetetlenné a képzést, hogy csak az elit járhasson egyetemre, így kiküszöbölve azt, hogy az ember gyereke olyan társaságba kerüljön, ahol azt az értéket hozzák otthonról, hogy medvesajtot dugdosni egymás testréseibe „buli”.

komment

Címkék: felsőoktatás etika emberi jogok hök érdekképviselet puruttya Egyetem Budapest Budapesti Corvinus Egyetem ömlesztett sajt HÖK Corvinus Hallgatói Önkormányzat dothraki BCE efukt hukou gőg és demagóg fia vagyok én góg és demagóg fia vagyok én infants on board exkrementum eksztázis élmény

A bejegyzés trackback címe:

https://gogesdemagog.blog.hu/api/trackback/id/tr7611071288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

William Kidd 2016.08.22. 10:05:23

Hat eleg szanalmas. Azert kivancsi lennek, hogy ez konkretan melyik barom agyabol pattant?! Mackosajtot az anuszba, amit kinyal a masik. Honnan jott, hol nott fel, csaladja stb. Na es arra is kivancsi lennek, aki ezt vegre is hajtotta mifele szerzet? Ez a jovo ertelmisege? Ezt valami belvarosi, taknyosorru, gubbedt szemu talalta ki?

William Kidd 2016.08.22. 10:08:12

Hat eleg szanalmas. Azert kivancsi lennek, hogy ez konkretan melyik barom agyabol pattant?! Mackosajtot az anuszba, amit kinyal a masik. Honnan jott, hol nott fel, csaladja stb. Na es arra is kivancsi lennek, aki ezt vegre is hajtotta mifele szerzet? Ez a jovo ertelmisege? Ezt valami belvarosi, taknyosorru, gubbedt szemu talalta ki?

bonfred 2016.08.22. 10:54:26

fiatal 20-on évesek -> huszonévesek (egyébként vannak idős huszonévesek is?)
Orange Country -> Orange County
Általános iskolás korod óta -> Általános iskolás korodban
ahová vezet a társadalmi nyomásoktól terhelt életutad ->
ahová a társadalmi nyomásoktól terhelt életutad vezet
mackósajtót -> mackósajtot
baszdmeg -> bazdmeg
mindennapok” arra, hogy Dankó Pistától... -> mindennapok alól
Miért nem tényleg arról szól ez az egész, hogy a hallgatók megismerjék egymást. Miért nincsenek workshopok, programok, amik tényleg összehoznak.
Kérdő mondat végén kérdőjel áll!

Te hol végeztél?

Zacskóstej 2016.08.22. 11:20:43

@bonfred: baszdmeg -> bazdmeg

Ezen már filóztam. A baszni a szótő. Biztos hogy a bazdmeg a helyes?

bonfred 2016.08.22. 11:35:53

@Zacskóstej: Igen, ezt benéztem, helyesen: baszd meg. Külön és sz-szel.

gőgésdemagógfiavagyokén · http://gogesdemagog.blog.hu/ 2016.08.22. 11:36:57

@bonfred: Kedves Bonfrend, javítottam őket, köszönöm! "A lónak négy botlik mégis meglába"

rnz 2016.08.22. 11:46:42

Mert nemet mondani annyira nehéz, de utána pampogni már nem az?
Az alkoholmentes tábor meg legalább annyira idióta ötlet, mint azok amiket meg kellett(?) csinálniuk. Van ám arany középút, meg mérték is a világon. Még ha nem is népszerű ebben a folyamatosan kettészakított országban.

bonfred 2016.08.22. 11:47:06

@gőgésdemagógfiavagyokén: Rendben. A tizenkilenc százalékos itthoni arány önmagában nem mond semmit, annak nem kis része a diplomagyárak terméke, ruhatár szak, stb...
(Találtam még egyet: eksztázis -> extázis :-)

gőgésdemagógfiavagyokén · http://gogesdemagog.blog.hu/ 2016.08.22. 11:51:49

Azon már este is tűnődtem, de magyarul ksz-szel írandó.
A diplomagyártásban egyetértünk, ezért nem tudom, hova tenni az EU 202020 stratégiát aminek az irányelvei alapján, az EU-s állampolgárok 40 százalékának kellene diplomásnak lennie

jet set 2016.08.22. 12:18:59

Senkit sem kényszerítettek rá, hogy mackósajtot dugjon a seggébe. Be voltak baszva, poénosnak tűnt, majd másnap kijózanodva megalázónak.
süti beállítások módosítása