HTML

Gőg és Demagóg fia vagyok én

Politikai gondolkodás a józan ész határain belül.

Friss topikok

Címkék

alapjövedelem (1) ALDE (1) Ali AlNimr (1) amnesty international (1) Amnesty Jugend (1) antiszemita (1) Assad (1) Baloldali összefogás (1) bal oldal (1) BCE (1) belpolitika (3) Belügyminisztérium (1) bevándorlás (4) BKK (1) BM (1) BP1 (1) Brüsszel (1) Budapest (3) Budapesti Corvinus Egyetem (1) Budapest Taxi (1) civil szervezet (1) Civil Zrt. (1) Corvinus (1) Csák Máté (1) deviza hitel (1) diszkrimináció (2) Dk (1) DK (1) dothraki (1) efukt (1) Egalitarianizmus (2) egyenlőség (2) Egyetem (2) Egymillióan a magyar sajtószabadságért (4) Együtt (3) eksztázis élmény (1) emberi jogok (2) EMS (4) érdekképviselet (2) Erdogan (1) Erdő Péter (1) értékbirodalom (1) etika (4) EU (2) Európai Parlament (1) exkrementum (1) fasizmus (1) Fekete-Győr András (1) felsőoktatás (1) fesztivál (1) Fidesz (4) fidesznyik (1) Fodor Gábor (2) Francis Fukuyama (1) Frank Underwood (1) FreeNimr (1) gazdaságpolitika (1) get to da choppaaaa (1) gőg és demagóg fia vagyok én (17) góg és demagóg fia vagyok én (17) gondolatszabadság (1) gulyás kommunizmus (1) GYED (1) gyermekjogok (1) GYES (1) Gyurcsány Ferenc (1) hadügyminisztérium (1) Hallgatói Önkormányzat (2) határzár (1) Hiénák (1) hök (1) HÖK (2) homofób (1) Horvátország (1) House of cards (2) HuF/CHF (1) HuF/Euro (1) hukou (1) I. Ferenc pápa (1) infants on board (2) internet adó (1) ISIS (1) Jobbik (3) jobb oldal (1) Juhász Péter (3) kapitalizmus (1) Katolicizmus (1) KDNP (1) kettősmérce (4) kirekesztés (2) kisebbség (1) Kövér László (1) Krím (1) Küldöttgyűlés (1) külpolitika (3) Lázár János (1) liberalizmus (3) LMP (2) Magyar politika (7) Magyar Postagalamb szövetség (1) másként gondolkodás (4) MÁV (1) média (2) melegek (2) menekültek (3) migránsok (3) Milla (2) MLP (3) Momentum (1) Momentum Mozgalom (1) MSZP (2) Murvai Krisztina (1) neo-liberális institucionalizmus (1) Nézd (1) nyugat (2) o.z.o.r.a (2) O.Z.O.R.A. (2) oligarchák (2) oligarchia (2) ömlesztett sajt (1) önkormányzat (1) Orbán (1) Orbán Viktor (2) őrző védő (1) panem et circenses (1) Párt politika (4) piacgazdaság (1) pintér sándor (1) PM (2) politika (15) Politikai manipuláció (2) Politikai paletta (4) pozitív diszkrimináció (1) puccs (1) puruttya (1) Putyin (1) rablógazdaság (2) Rákosi (1) Ranko Ostojic (1) rasszista (1) Recep Tayyip Erdoğan (1) Samuel P. Huntington (1) Schengen (1) Semjén Zsolt (1) SheikhNimr (1) szabadság (1) szegregáció (1) székesfehérvár (1) Szenátus (1) szírek (2) szíria (1) szólásszabadság (1) szolidaritás (3) Taxisok (1) Telekocsi (1) terrorizmus (4) testvériség (1) Tóbiás József (1) Törökország (1) tüntetés (1) Uber (1) választások (1) Választás 2018 (1) Vallás (2) Valton sec (1) Van remény (1) Vargha Tamás (1) vatikán (1) védelmi pénz (1) véleményszabadság (3) véleményterror (3) világ politka (4) vizitdíj (2) VOLÁN (1) Vona Gábor (1) vörös csillag (1) what does the fox say? (1) zsidók (1) ki van itt? (1) Címkefelhő

Juhásznak lefőtt a Kávé, és pont ez mentheti meg a belvárost.

2018.03.12. 15:03 gőgésdemagógfiavagyokén

img_0306.JPG

A mai napon kijött KOM mérés meglepő(en jó) eredményt hozott, a Budapest 1 OEVK-ban. A kerület télen komoly feszültségek forrása volt az ellenzéki oldalon, amikor Fekete-Győr András, a Momentum elnöke bejelentette indulását, ezzel magára haragítva (?) Juhász Pétert, akinek fixációja volt, hogy ez már pedig az “Ő területe

Ez a kijelentés amúgy már önmagában megérne egy külön posztot, egy elvileg demokratikus versengésre épülő rendszerben, bár ma Magyarországon a demokratikus jelző is kisajátításra került egy hangos kisebbség által. Ennek szemléltetésére adja magát Juhász Péter mai videója, amiben a szoksásos mantrát (ellenzéki koordináció) hangoztatta, és felvette a kapcsolatot az LMP-s az MSZP-P/DK-s és a Momentumos jelölttel, de simán kihagyta a Jobbikos Losonczy Pált, folytatva azt a buta strucc politikát, mintha nem a Jobbik lenne ma Magyarország második legnagyobb pártja, több mint egy millió szavazóval. Mindeközben az Együtt megkezdte az egyébként is alacsonyszámú kéviselőjelöltjeinek a visszaléptetését, “nyílván” minden hátsó szándék nélkül…

img_0307.JPG

Külön szép, hogy az áprilisban egy éves Momentum és az LMP jelöltje is rávert Juhászra pár százalékot, aminek valójában egészen egyszerű oka van. BP1 egy konzervatív választókörzet. Az itt lakók egy higgadt, nyugodt, jelöltet akarnak. Itt nem elég a “juhászpétering”, avagy a kerepelésből és sípolásból álló performance. Ezt jól szemlélteti, hogy még a jobbikos jelölt is 1%-kal marad csak le Budapest belvárosában Juhász Pétertől. Ilyen szempontból egy kicsit Hódmezővásárhelyre hajaz a kerület, ahol szintén nem az ellenzéki összeborulás nyert, hanem egy hiteles, konzervatív, de mindenek előtt egy nem elhasznált jelölt, egy amúgy konzervatív választókörzetben.

Juhász Péternek lefőtt a kávé, és pont ez vezethet el oda, hogy egy, az itt élők számára is elfogadható ellenzéki jelölt húzza be BP1-et.

Én is ebben a kerületben szavazok, és bízok benne, hogy Juhász is belátja, feltéve, hogy tényleg változást akar, hogy hátrébb kell lépnie, hogy őt idézzem be kell állnia valaki mögé. A mai mérés értelmében, BP 1 is kormányváltást akar, de nem mindenáron. Én speciel, biztos, hogy csak pártlistán fogok szavazni, ha Juhász lesz április 8-án az egyetlen alternatíva. Meguntam, hogy 2 rossz közül kelljen választanom.

 

De, hogy ne csak az belvárosról beszéljünk, végignéztem mind a 106 választókerületet, és egy némileg vágyvezérelt jóslásba bocsájtkozva a következőkre jutottam. (EVK-ra bontva lásd lentebb). Sajnos nem túl pozitív a kép.

Észre kell venni, hogy hiába ekézik a kispártokat (Együtt, LMP, Momentum), hogy fogjon össze az ellenzék, nem náluk pattog a labda, és amíg a szocik és a Jobbik nem egyezik ki valamilyen módon (pl. egyes választókörzetekben a kampány visszafogása, hiszen a visszalépés arcvesztéssel járna), addig nem igazán van miről beszélni, és a Momentum és az LMP nem tehető majd felelőssé azért, ha április 9-én keserű lesz az ébredés.

Ezt az elemzést pénteken készítettem (március 9-én), azóta sem állt meg az élet, a választásokig pedig még egy hónap van hátra, úgyhogy bármi lehet, még van remény.

2014-es eredményeket, részvételi arányokat, helyi polgármesterek párthovatartozását, KOM-os méréseket néztem, valamint, hogy ki organikus jelölt és mennyire elhasznált a jelöltek személye, ami valljuk be meglehetősen szubjektív.

Tehát a várható eredmények szerintem:

A 106 választó körzetből 

  1. 78 mandátum Fidesz
  2. 11 mandátum Jobbik
  3. 9 mandátum MSZP
  4. 7 mandátum DK
  5. 2 mandátum LMP
  6. 2 mandátum Független
  7. 1 mandátum Együtt

Budapest 01 Hollik István  (Fidesz )
Budapest 02 Simicskó István (Fidesz)
Budapest 03 dr. Gulyás Gergely (Fidesz)
Budapest 04 Varga Mihály (Fidesz)
Budapest 05 Dr. Oláh Lajos (DK)
Budapest 06 Kocsis Máté (Fidesz )
Budapest 07. Hiszékeny Dezső (MSZP-P)
Budapest 08 Tóth Csaba (MSZP - P)
Budapest 09 Burány Sándor ( MSZP-P)
Budapest 10 Szabó Timea (MSZP - P)
Budapest 11 Varjú László ( DK )
Budapest 12 Hajdu László (DK)
Budapest 13 Szatmáry Kristóf (Fidesz)
Budapest 14 Dunai Mónika ( Fidesz)
Budapest 15 Kunhalmi Ágnes (MSZP-P)
Budapest 16 dr. Hiller István ( MSZP-P)
Budapest 17 Szabó Szabolcs ( Együtt )
Budapest 18 Németh Zsolt ( Fidesz)

Baranya 1 Mellár (Független)
Baranya 2 Hoppal Peter (Fidesz )
Baranya 3 dr. Hargitai János (Fidesz)
Baranya 4 Nagy Csaba ( Fidesz)

Bács 1 dr. Salacz László (Fidesz)
Bács 2 dr. Zombor Gábor ( Fidesz)
Bács 3 Font Sándor ( Fidesz )
Bács 4 Lezsák Sándor ( Fidesz)
Bács 5 Bányai Gábor (Fidesz)
Bács 6 Zsigó Róbert (Fidesz)

Békés 1 Herczeg Tamás ( Fidesz )
Békés 2 Dankó Béla (Fidesz)
Békés 3 dr. Kovács József ( Fidesz)
Békés 4 Simonka György (Fidesz)

BAZ 1 Jakab Péter Dénes (Jobbik)
BAZ 2 Pakusza Zoltán ( Jobbik )
BAZ 3 Farkas Péter Barnabás ( Jobbik )
BAZ 4 Egyed Zsolt (Jobbik )
BAZ 5 Dr. Hörcsik Richárd ( Fidesz )
BAZ 6 Bíró László (Jobbik)
BAZ 7 Tállai András (Fidesz)

Csongrád 1 Szabó Sándor (MSZP - P)
Csongrád 2 B. Nagy László ( Fidesz )
Csongrád 3 Farkas Sándor ( Fidesz )
Csongrád 4 Lázár János ( Fidesz )

Fejér 1 Vargha Tamás ( Fidesz )
Fejér 2 Törő Gábor ( Fidesz )
Fejér 3 Tessely Zoltán (Fidesz)
Fejér 4 Pintér Tamás ( Jobbik )
Fejér 5 Varga Gábor ( Fidesz )

Győr 1 Simon Róbert Balázs ( Fidesz )
Győr 2 Kara Ákos ( Fidesz )
Győr 3 Gyopáros Alpár (Fidesz )
Győr 4 Barcza Attila ( Fidesz )
Győr 5 Dr. Nagy István ( Fidesz )

Hajdú 1 Kósa Lajos ( Fidesz)
Hajdú 2 dr. Pósán László ( Fidesz)
Hajdú 3 Tasó László ( Fidesz)
Hajdú 4 Keresztesy Gergő (Jobbik)
Hajdú 5 Bodó Sándor (Fidesz)
Hajdú 6 dr. Tiba István Csaba ( Fidesz )

Heves 1 dr. Nyitrai Zsolt ( Fidesz )
Heves 2 Vona Gábor ( Jobbik )
Heves 3 Szabó Zsolt ( Fidesz )

Szolnok 1 dr. Kállai Mária ( Fidesz)
Szolnok 2 Pócs János (Fidesz)
Szolnok 3 Kovács Sándor (Fidesz)
Szolnok 4 Csányi Tamás (JOBBIK)

Komárom 1 Bencsik János ( Fidesz )
Komárom 2 dr. Völner Pál ( Fidesz )
Komárom 3 Czunyiné dr. Bertalan Judit ( Fidesz )

Nógrád 1 dr. Becsó Károly ( Fidesz)
Nógrád 2 Balla Mihály (Fidesz)

Pest 1 dr. Aradszki András ( Fidesz)
Pest 2 Szél Bernadett (LMP)
Pest 3 Hadházy Sándor ( Fidesz)
Pest 4 Rétvári Bence ( Fidesz)
Pest 5 Tuzson Bence ( Fidesz)
Pest 6 Vécsey László József (Fidesz)
Pest 7 dr. Szűcs Lajos (Fidesz)
Pest 8 Stefanik Zsolt (MSZP-P)
Pest 9 Czerván György (Fidesz)
Pest 10 Pogácsás Tibor (Fidesz)
Pest 11 Pánczél Károly (Fidesz)
Pest 12 Volner János ( Jobbik )

Somogy 1 Gelencsér Attila ( Fidesz)
Somogy 2 Szászfalvi László ( Fidesz)
Somogy 3 Móring József Attila ( Fidesz )
Somogy 4 Witzmann Mihály (Fidesz )

Szabolcs 1 Csabai Lászlóné (MSZP-P)
Szabolcs 2 dr. Vinnai Győző (Fidesz)
Szabolcs 3 dr. Seszták Miklós (Fidesz)
Szabolcs 4 dr. Tilki Attila (Fidesz)
Szabolcs 5 Kovács Sándor ( Fidesz)
Szabolcs 6 dr. Simon Miklós ( Fidesz)

Tolna 1 dr. Hadházy Ákos (LMP)
Tolna 2 Potápi Árpád János ( Fidesz)
Tolna 3 Süli János ( Fidesz )

Vas 1. Hende Csaba - Fidesz
Vas 2. V. Németh Zsolt - Fidesz
Vas 3 Ágh Péter - Fidesz

Veszprém 1 Kész Zoltán (Független)
Veszprém 2 Kontrát Károly ( Fidesz )
Veszprém 3 Rig Lajos ( Jobbik )
Veszprém 4 dr. Kovács Zoltán ( Fidesz )

Zala 1 Vigh László ( Fidesz )
Zala 2 Manninger Jenő  ( Fidesz )
Zala 3 Cseresnyés Péter ( Fidesz )

komment

Címkék: politika választások belpolitika Jobbik MSZP LMP Fidesz Budapest DK Momentum Juhász Péter Együtt Magyar politika Politikai paletta Párt politika gőg és demagóg fia vagyok én góg és demagóg fia vagyok én Választás 2018 Momentum Mozgalom Fekete-Győr András BP1 Van remény

A bejegyzés trackback címe:

https://gogesdemagog.blog.hu/api/trackback/id/tr3313733882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

The reaper 2018.03.13. 16:34:52

Szolnok 2. evk szerintem nyerhető a jobbiknak. Pócs elég erősen rontja le a saját renoméját az utóbbi időben.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.03.13. 16:46:45

Juhász-Drogos Péter lassan távozik aközéletből, ami jó hír... Tombolva teszi, de így is jó nekünk.

morph on deer 2018.03.13. 18:00:46

És a következő kis kedvesnek meddig is tart a szavatossági ideje?
Ugyanis most úgy tűnik, hogy már Juhász Péter is a leváltandó öregek közé sorolódik, és már “kell” a momentumos “új erő”..?

Maaargit! Nooormááális.???

És őt majd a jövő héten “küldjük el”, mert a következő óvodás már készülődik is?
Ajaj.

Kivlov 2018.03.13. 19:06:54

Juhasz nyelje le a sípját. Elmebeteg naplopó f*sz.
Reméljük, a mandatumoknál igazad lesz.

nemecsekerno_007 2018.03.13. 20:11:30

Jó kis elemzés. Az aki a poszt-mszp pártokkal összefog az eláshatja magát. Ennyire nem hülyék a választók.

Jakab.gipsz 2018.03.13. 20:40:15

@hidroponi: Demokrácia van csak a diktátorokat kell száműznünk, például a Soros a gender diktátort.

Van elég állat fajta e földön, nem szükséges mesterséges úton tovább szaporítani.

Magyarulaszlo 2018.03.13. 20:43:23

Szuper elemzés, már ha a valóságot az ember nem szereti figyelembe venni...
A valóság az hódmezővasarhely ahol kiderült hogy mit gondolnak a magyarok a jelenlegi hazaarulo maffia rezsimrol.
Ez egy fideszes három kívánság kb.
A közvélemény-kutatások pedig annyira jónak bizonyultak Hódmezővásárhely esetében hogy Kubatov azóta is valószínűleg széttárt kézzel és lehúzott gatyában áll A Führer előtt, ugyanis fingja sincs a magyarok igazi véleményéről....

rasztaszív 2018.03.13. 20:47:05

@nemecsekerno_007: ma már a fideszen kívül bárki bárkivel összefoghat.a fidesz maradt egyedül.

Magyarulaszlo 2018.03.13. 20:51:07

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: az hogy Deutsch Tomi meg Habony Árpi folyamatosan kokaint szippantgat az viszont teljesen rendben van? A Fideszes nagykutya pedifilrol,az olajfoltosrol meg az állatgyilkolászó ál-keresztényről pedig ne beszéljünk, mert nem megy a párt imidzséhez mi? :D

Magyarulaszlo 2018.03.13. 20:52:59

@Jakab.gipsz: lesz itt demokrácia ha ezt a maffia kormányt elzavartak áprilisban.

Akkor aztán vissza lehet szerezni az ellopott ezer milliárdokat és börtönbe lehet csukni a tolvaj Fideszes férgeket.

Magyarulaszlo 2018.03.13. 20:59:47

Kedves blog író,

Nem derül ki h miért jók szerinted a friss eredmények.
Azért mert azt bizonyítják h a Fidesz egy demokratikus választáson csak a legnagyobb kisebbség lenne, nem pedig többség?
Azért mert Juhász Peti a gyengébbek között van?
Vagy azért mert az MSZP Párbeszéd jelöltje érte el a legjobb ellenzéki eredményt?

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.03.13. 21:48:58

@Magyarulaszlo:

Deutsch és Habony nem propagálják a drogokat. A vadászat nem keresztényellenes.

dare 2018.03.13. 22:07:42

2018-at írunk.

Idézet a KOM oldaláról:

"Ha minden ellenzéki jelölt indul, akkor V. Naszályi Márta a legerősebb jelölt az MSZP-Párbeszéd részéről. Őt követi a második legerősebb Csárdi Antal, az LMP jelöltje, majd Fekete-Győr András (Momentum) és Juhász Péter (Együtt), utóbbi kettő szinte fej-fej mellett haladva."

Mit kell tenni egy jelöltnek azért, ha nem a Fidesz és nem az Mszp színeiben indul, akkor is esélyes legyen az adott körzetben a nyerésre?

Kettő db Lmp-s jelölt esélyes (?), 11 Jobbikos (?), és ennyi.
Jó tudom, 7 Dk-s jelölt, meg kettő független is van.
(de azért ott is ott van a kifakulhatatlan piros szín)
Az összes többi Mszp és Fidesz.
Bangóné is úgy elveri abban a körzetben majd Szabolcsot, mint a vihar.

Hogy a fenébe lesz ebből változás?

mathuska tudatosvalaszto2018.blog.hu 2018.03.13. 22:14:39

A 106 választó körzetből

78 mandátum Fidesz
11 mandátum Jobbik
9 mandátum MSZP
7 mandátum DK
2 mandátum LMP
2 mandátum Független
1 mandátum Együtt

Ha ezt osszeadjuk akkor az tobb mint 106, egesz pontosan 110.
Egyebkent szerint eleg optimista becsles, a KOM altal vizsgalt legtobb "billego-korzetekben" is a Fidesz vezet toronymagasan es csak elvi esely van bereni, plane legyozni.

Nem ertem ezt a tulzott kormanyellenes optimizmust, bar biztos van benne vmi, ha Torok Gabor is osztja, de ha csak az eddig nyilvanossagra hozott adatokbol indulok ki, szerintem mar az is felsiker, ha a korabbi 10 ellenzeki korzetet meg tudjak tartani, esetleg meg 5-10-et (fokent Jobbik altal) megszerezni plusszban, ezzel eppen 2/3 ala vinni a fideszt a Parlamentben.

mathuska tudatosvalaszto2018.blog.hu 2018.03.13. 22:23:34

@dare: en meg ezt is vegtelenul optimista becslesnek tartom, lenyegeben azzal szamol, hogy minden korzetet elvisz az ellenzek kivetel nelkul, ahol csak van nemi esely.

Node, par tenyt azert ne felejtsunk el:

1. 2014-hez kepest rosszabbul all a Jobbik es a baloldat egyarant.
2. a valasztas tobb szereplos, az osszefogas partja kulon indulnak (MSZP-P, Egyutt, DK), uj indulok is vannak: Momentum, MoMa, Ketfarku Kutyapart
3. 2014-ben a baloldal vitt korzetek donto tobbsegeben csak 1-2%-ot vert ra az osszefogas a fideszre

dare 2018.03.13. 22:53:17

@mathuska tudatosvalaszto2018.blog.hu: Láttam egy tök jó kis színezett térképet tőled.
41 fekete, 55 vörös...

És ez a két szín soha nem fog egymásal keveredni, de ha a 41-ből egyszer valaha, évek múlva talán 35 nyerhető lesz bármilyen pártnak, akkor közelebb fogunk kerülni a változáshoz.
Addig marad a narancs

bigdata 2018.03.14. 00:52:59

@mathuska tudatosvalaszto2018.blog.hu: az optimizmus alapja egy vérnarancs városban elszenvedett sima fideszes vereség. Ami részben magyarázható a személyekkel, ugyanakkor egyértelműen protest szavazás volt, minden felmérésre rácáfolva, a fidesz határozottan sikeres mozgósítása ellenére.
Ebben az is benne van, hogy a bizonytalan és nem nyilatkozó szavazók túlnyomóan kormányváltást szeretnének, legföljebb pártot nem találnak hozzá, vagy vállalni nem merik. Magas részvétel mellett tehát rezeg a léc azokban a körzetekben is, ahol hagyományosan a fidesz a nyerő.

mathuska tudatosvalaszto2018.blog.hu 2018.03.14. 05:38:50

szamtalanszor elmondtam mar, miert nem lesz magas reszvetel (most sem), mert nincs igazi jol definialhato olyan tetje a valasztasoknak, ami mozgositana a bizonytalan szavazokat. a fidesz toronymagasan vezet, 50%-os listas tamogatottsag korul szinte verhetetlen. a KOM-os meresek igazoljak, hogy ilyen felallasban mint ami most van az ellenzek csufosan le fog szerepelni, hodmezo ide vagy oda (azt is kifejtettem mar, hogy miert nem szerencses allandoan ezzel ervelni)

nemecsekerno_007 2018.03.14. 17:54:17

@rasztaszív: "ma már a fideszen kívül bárki bárkivel összefoghat."

Hát persze. Akár a Brit Konzervatívokkal is :)

mathuska tudatosvalaszto2018.blog.hu 2018.03.14. 18:22:06

valasztasi leeges elotti utolso ellenzeki vergodes (pedig a fidesz nem szolgalt ra ilyen nagyaranyu gyozelmere). elore latom OV onelegult szeles vigyorat, hallom a szunni nem akaro vastaps alatt ahogyan a meghatottsagtol elcsuklo hangon bejelenti, hogy a mostani valasztast is megnyertek, meghozza nem kicsit, nagyon...

es a nep, az istenadta nep sorsat ismert a Nemzet Vedelmezoje kezebe adta, aki folytathatja a vilagunkat atszovo osszeeskuvesek leleplezeset es harcat a sotet erok ellen.
süti beállítások módosítása