HTML

Gőg és Demagóg fia vagyok én

Politikai gondolkodás a józan ész határain belül.

Friss topikok

Címkék

alapjövedelem (1) ALDE (1) Ali AlNimr (1) amnesty international (1) Amnesty Jugend (1) antiszemita (1) Assad (1) Baloldali összefogás (1) bal oldal (1) BCE (1) belpolitika (3) Belügyminisztérium (1) bevándorlás (4) BKK (1) BM (1) BP1 (1) Brüsszel (1) Budapest (3) Budapesti Corvinus Egyetem (1) Budapest Taxi (1) civil szervezet (1) Civil Zrt. (1) Corvinus (1) Csák Máté (1) deviza hitel (1) diszkrimináció (2) Dk (1) DK (1) dothraki (1) efukt (1) Egalitarianizmus (2) egyenlőség (2) Egyetem (2) Egymillióan a magyar sajtószabadságért (4) Együtt (3) eksztázis élmény (1) emberi jogok (2) EMS (4) érdekképviselet (2) Erdogan (1) Erdő Péter (1) értékbirodalom (1) etika (4) EU (2) Európai Parlament (1) exkrementum (1) fasizmus (1) Fekete-Győr András (1) felsőoktatás (1) fesztivál (1) Fidesz (4) fidesznyik (1) Fodor Gábor (2) Francis Fukuyama (1) Frank Underwood (1) FreeNimr (1) gazdaságpolitika (1) get to da choppaaaa (1) gőg és demagóg fia vagyok én (17) góg és demagóg fia vagyok én (17) gondolatszabadság (1) gulyás kommunizmus (1) GYED (1) gyermekjogok (1) GYES (1) Gyurcsány Ferenc (1) hadügyminisztérium (1) Hallgatói Önkormányzat (2) határzár (1) Hiénák (1) HÖK (2) hök (1) homofób (1) Horvátország (1) House of cards (2) HuF/CHF (1) HuF/Euro (1) hukou (1) I. Ferenc pápa (1) infants on board (2) internet adó (1) ISIS (1) Jobbik (3) jobb oldal (1) Juhász Péter (3) kapitalizmus (1) Katolicizmus (1) KDNP (1) kettősmérce (4) kirekesztés (2) kisebbség (1) Kövér László (1) Krím (1) Küldöttgyűlés (1) külpolitika (3) Lázár János (1) liberalizmus (3) LMP (2) Magyar politika (7) Magyar Postagalamb szövetség (1) másként gondolkodás (4) MÁV (1) média (2) melegek (2) menekültek (3) migránsok (3) Milla (2) MLP (3) Momentum (1) Momentum Mozgalom (1) MSZP (2) Murvai Krisztina (1) neo-liberális institucionalizmus (1) Nézd (1) nyugat (2) o.z.o.r.a (2) O.Z.O.R.A. (2) oligarchák (2) oligarchia (2) ömlesztett sajt (1) önkormányzat (1) Orbán (1) Orbán Viktor (2) őrző védő (1) panem et circenses (1) Párt politika (4) piacgazdaság (1) pintér sándor (1) PM (2) politika (15) Politikai manipuláció (2) Politikai paletta (4) pozitív diszkrimináció (1) puccs (1) puruttya (1) Putyin (1) rablógazdaság (2) Rákosi (1) Ranko Ostojic (1) rasszista (1) Recep Tayyip Erdoğan (1) Samuel P. Huntington (1) Schengen (1) Semjén Zsolt (1) SheikhNimr (1) szabadság (1) szegregáció (1) székesfehérvár (1) Szenátus (1) szírek (2) szíria (1) szólásszabadság (1) szolidaritás (3) Taxisok (1) Telekocsi (1) terrorizmus (4) testvériség (1) Tóbiás József (1) Törökország (1) tüntetés (1) Uber (1) választások (1) Választás 2018 (1) Vallás (2) Valton sec (1) Van remény (1) Vargha Tamás (1) vatikán (1) védelmi pénz (1) véleményszabadság (3) véleményterror (3) világ politka (4) vizitdíj (2) VOLÁN (1) Vona Gábor (1) vörös csillag (1) what does the fox say? (1) zsidók (1) ki van itt? (1) Címkefelhő

Az európai liberáli...kevés

2015.12.04. 21:32 gőgésdemagógfiavagyokén

Rá kellene álljak végre arra, hogy egyből leülök írni, miután történik valami, mert mire odajutok, általában elfelejtem a dolgokat.

November 19-20-21-én volt szerencsém részt venni az idei ALDE (The Alliance of Liberals and Democrats for Europe) konferencián, mely 2015-ben Budapesten került megrendezésre.

De mi is ez az ALDE?

alde.pngaldi.jpg

Erre két féle választ is lehet adni. Az egyik borzasztóan hangzatos, a másik a valóság, ezért a tagok, lehetőség szerint kerülik az utóbbi használatát. Az ALDE az Európai Parlament (dobpergés) 3. LEGNAGYOBB pártcsoportosulása. Ez számokban annyit jelent, hogy a 751 fős Európai Parlamentben hetven (számmal leírva: 70) darab ülőalkalmatosság használatára jogosultak. Így azért már egy fokkal szarabbul hangzik a dolog, lássuk be.

Ez a hangos 9.3 % az, aki egymással is megegyezni képtelenül képviseli a liberalizmus nemes eszméjét az európai választópolgárok nevében. Azért írtam, hogy kompromisszumra alkalmatlanok, még ezen a szűk berken belül is, mert liberális értékek ide vagy oda, egy kelet-európai és egy nyugat-európai politikus polihisztérikus ember, annyira más körülmények között szocializálódott, hogy ha még tudnának is angolul (sajnos ez a konferencián nem volt jellemző, és nem csak a keleti tagokra) akkor sem lennének képesek dűlőre jutni bizonyos kérdések tekintetében. Érdekes volt látni a liberalizmusok csörtéjét egy elvileg össznépi összeboruláson, melynek lényege az volt, hogy az amúgy is „Nagy Család” további tagokkal bővül a magyar MLP és a romániai, önmagukat csak szerényen ALDEROM-ként aposztrofáló pártokkal, miközben békésen elvernek egy laza pár száz milliót a Sofitelben és az Intercontinentálban.

Mindig öröm tudni, hogy mire költik a politikusok a pénzünket, bár most épp nincs sok jogom ezt kritizálni, mert az érdekfeszítő konferenciák között megtartott sáskajárásokba én is betagozódtam, a miniszterek és EP képviselők közé, hogy süteménnyel teli pofával érveljek a liberalizmus szépsége mellett, hogy aztán jóllakottan alázhassam meg Mitja Horvat szlovén parlamenti képviselőt blődsége miatt. (A saját vállam veregetem épp)

Na de térjünk vissza a két, egyébként tömegeket megmozgató párthoz. Fodor Gábor a Magyar Liberális Párt 1 mandátummal rendelkezik az országgyűlésben, román testvérszervezet valamivel jobban teljesít, eléri a láthatási küszöböt is. Sőt! Az alsóházban 6.3 %-al bír, mellyel közvetlenül 3. helyen áll. [26 mandátum] (szemléltetésképpen a 2.-nak 112 [PNL] az elsőnek 182 [PSD+UNPR] mandátuma van). Az új tagok elképesztő ujjongással és az örömkönnyekkel küszködve konstatálták a tényt, hogy mától ők is a „nagyok közé tartoznak”. Bevallom ezt keserédes szájízzel írtam most le, mert A-t (ő most egy másik, nőnemű A) kifejezetten csípem, mert egy nagyon aranyos és lelkes lány, bár Ő is volt már Gyurcsány fanatikus MSZP-s aktivistától kezdve MLP ügyvezető igazgatón át minden, így a lelkesedését némi kétkedéssel fogadtam.

Er ist wieder da!

A 3 napos konferencia legérdekesebb előadását egyébként Guy Verhofstadt A.K.A. a spirál nyújtotta. (aláírás)signature_of_guy_verhofstadt.png

A korábbi megbukott belga miniszterelnök beszéde közben felsejlett ez a perverz gondolat valahol az agyam szélső-jobb sarkában, hogy ez az előadásmód, ez a hanghordozás, ezek a gesztikulációk gyanúsan ismerősek. Összenéztünk a jelenlévő barátommal, akinek a meghívást is köszönhettem és szinte egyszerre ordítottunk fel, hogy „De hisz ez a pali Hitler belga inkarnációja”. A szokásos magyar gyalázást követően valamint Orbán és az ördög közötti párhuzamok levonása után érdekes fordulatot vettek az események. Arról, hogy a volt-e a beszéd közben/alatt/végén a néhai német kancellárhoz köthető egyéb folyamat, nem volt módom meggyőződni.

9103304.jpg

Korábban említettem, hogy mennyire mást jelent a nyugat- és a kelet-európai liberalizmus. Komolyan meglepődtem/tünk miután, túltettük magunkat az osztrák képviselőasszony GET TO THE CHOPPAAA! típusú, Swarzit egy az egyben hozó prezentációján, aki élesen kritizálta az EU menekült politikáját és javasolta, hogy ne csak Magyarország zárja le a határait, hanem egész Schengen köré húzzunk egy légmentesen zárható falat, és éljünk egy a Naboo bolygón élő Gungan faj (Jar Jar Binks) által alkalmazott technikával, akik bulletproof erőpajzsot húztak fel maguk köré a Star Wars Baljós árnyak című celluloid szemétben. Na jó lehet, hogy nem pont ezzel a párhuzammal élt, (hanem mondjuk az USA – Mexico határhoz hasonlóval) de ez volt a mondanivalójának a lényege, valamint az, hogy mielőbb állítsunk fel egy európai uniós hadsereget és határőrséget. Ezekkel egyet tudok érteni, jár a taps! Ja amúgy tényleg nem vágtuk, hogy a hölgy osztrák, csak a predátor és terminátor filmekből ismert akcentusa árulta el.

Sorry a teljes inkoherenciáért és csapongásért csak régen írtam és kijöttem a formából, de már szóltak, hogy kellene, íme itt vagyok. Ja és köszi A-nak a lehetőséget (Aki férfi nemű A)! Kéne valami megkülönböztető jel.

Szólj hozzá!

Címkék: politika liberalizmus nyugat bevándorlás EU Európai Parlament Schengen Fodor Gábor MLP ALDE Politikai paletta Párt politika gőg és demagóg fia vagyok én góg és demagóg fia vagyok én get to da choppaaaa

A bejegyzés trackback címe:

https://gogesdemagog.blog.hu/api/trackback/id/tr638138402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása